Inleiding

 

Vanaf hier kan er een keuze gemaakt worden betreffende het thema jullie willen bezoeken. De navigatie is zo ontworpen dat de bezoeker telkens kan kiezen welk hoofdstuk geraadpleegd word. Aan jullie om te ontdekken waar wij informatie en foto’s van bezitten.

De foto’s zijn zoals eerder vermeld zelf getrokken of door kennissen van ons die ook ter plaatsen zijn geweest. Foto’s van historische personen is dat uiteraard niet mogelijk.

Wij publiceren ook enkel informatie en foto’s van plaatsen waar we zelf geweest zijn, dit houdt ook in dat wij hier nooit alles gaan kunnen publiceren. Het blijft nog steeds een hobby.

 

Fort van Lantin (2006).

Lantin is een van de 12 forten van Luik die voor de eerste wereldoorlog werden gebouwd in opdracht van de Belgische staat. Generaal Brialmont zorgde ervoor dat de 6 kleine en 6 grote forten binnen de vier jaar werden voltooid. Na de eerste wereldoorlog werden er nog eens 4 forten aan de gordel rond luik toegevoegd. Sommige van deze forten zijn te bezichtigen op bepaalde dagen en uren.

Fort van Eben-Emael (2020)

Het fort van Eben-Emael werd tussen 1932 en 1935 gebouwd en werd als onneembaar beschouwd. Het fort maakt deel van de vier forten gebouwd tussen de eerste en de tweede wereldoorlog. Na amper 36 uur ingenomen door de Duitser. Het fort werd per verassing genomen door zweefvliegtuigen, een manier waar men niet op voorbereid was. Wij gaan er ook uitgebreid mee verder in WOII.

Utah Beach - Sainte-Marie du Mont 2004

Buffalo Kotem (2009)

Deze Amerikaanze LTV-4 'Water Buffalo' of 'Alligator' staat nabij het viaduct in Kotem, deelgemeente van Maasmechelen. De LTV-4 is een amphibievoertuig en dit exemplaar is gezonken in de rivier de Maas gedurende een Britse oefening op 5 maart 1945 als voorbereiding op de Rijnoversteek. Meer informatie kan u vinden in het hoofdstuk Buffalo Kotem

Bokrijk (2011)

 

 

© http://gvandeurzen.be