Inleiding

Dit hoofdstuk handelt over de Tweede Wereldoorlog, binnen en binnen onze landsgrenzen, ook wat er aan vooraf ging, later gaan we er zeker ook de periode van vlak erna aan toevoegen. De plaatsen die hier aan bod komen hebben wij persoonlijk gezien en de foto’s zijn dan ook door onszelf gemaakt. Voor het hoofdstuk Normandië hebben wij een afzonderlijke site ook bepaalde items betreffende Toerisme kan men er vinden.

Deze palen vinden we regelmatig op de weg van de Normandische stranden tot bastenaken - "Route de la Liberté" (06-11-2021).

Wat gaan we hier in de toekomst mogen verwachten?

Tiger II Tank in La Gleize (06-11-2021)

Eben-Emael : hoofdingang (17-04-2021)

Sinds mei 2007 zijn wij gestart met onze verkentocht in Nederland. Zo bezochten we reeds de fluweelgrotten in Valkenburg en het mooie stadje zelf, in deze grotten hebben zich de burgers verscholen tijdens de terugtrekking van de Duitsers en voor de bombardementen. Op onze tocht hebben we ook het Amerikaanse Begraafplaats in Margraten aangedaan dat niet ver van Valkenburg verwijderd ligt. We hebben de mooiste plekjes op foto vastgelegd die u op deze site kunt bewonderen. Meer foto’s van onze trektocht door Nederland kan u bewonderen in de rubriek toerisme.

Vlaggemast In Magraten (2007-05-01).

Een deel van de Slag om de Ardennen heeft zich uiteraard afgespeeld in het Groothertogdom Luxemburg, wij komen er regelmatig. De nodige informatie is hier dan ook terug te vinden Wij hebben reeds enkele locaties bezocht en gaan deze publiceren zodat u ook mee kan genieten…

Sherman Tank aan het museum te Diekirch (2007-01-27).

Standbeeld in Clervaux (2007-06-03).

 

© http://www.gvandeurzen.be